Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, το 6ο Συνέδριο Προσκόπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες έλαβαν χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς και συμμετείχαν ενήλικα στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης από την Βέροια, την Αλεξάνδρεια και το Κιλκίς.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειακός Έφορος Χρήστος Καναρόπουλος τόνισε μεταξύ των άλλων: «Μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες και πολλές φορές αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας της πανδημίας, η Προσκοπική Κίνηση, και συγκεκριμένα η Περιφέρεια μας προσπαθεί να κρατηθεί όρθια. Όρθια σε επίπεδο λειτουργίας των Συστημάτων μας, της οργάνωσης, της εκπαίδευσης, της παρέμβασης στην κοινωνία και στο περιβάλλον! Γι’ αυτό και το σύνθημα του Συνεδρίου μας «Με πυξίδα το αύριο» στοχεύει στην επόμενη μέρα!

Το Συνέδριο χαιρέτησε επίσης ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠ κ. Παναγιώτης Μανασσής, ο Βοηθός Γενικός Έφορος κ. Μιχάλης Μήτρου και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας κ. Σωτήριος Τσέλιος.

Τους Συνέδρους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, τονίζοντας μεταξύ των άλλων: «Η πόλη και ο Δήμος μας έχουν πάντα ανοιχτή την αγκαλιά τους και δέχονται με φιλόξενο πνεύμα διοργανώσεις που έχουν θετική αποτύπωση στην κοινωνία. Και η ενέργεια του Προσκοπισμού πλημμυρίζει τη σκέψη με ευχάριστα συναισθήματα και μας επαναφέρει στις αυθεντικές αξίες της ζωής…Είμαι βέβαιος ότι η Προσκοπική Κίνηση, όλοι εσείς, έχετε και τη διάθεση και τις δυνάμεις να ξαναβγείτε μπροστά και να μεταλαμπαδεύεστε και σε άλλους συνανθρώπους μας τις θεμελιώδεις αρχές που προάγει ο Προσκοπισμός: τη συνεργασία, τον εθελοντισμό, τη δημιουργικότητα, την ανάληψη ευθύνης, το προσωπικό παράδειγμα!».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου απονεμήθηκαν τα μετάλλια ευδόκιμης και μακράς ευδόκιμης υπηρεσίας στους βαθμοφόρους: Χέρλμπερ Αβρανιτίδη (Αλεξάνδρεια – από τον Δήμαρχο Κιλκίς), Γρηγόρη Κυριαζόπουλο (Αλεξάνδρεια – από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού), Παναγιώτη Μακαδασόπολο (Βέροια – από τον Β. Γεν. Έφορο), Βασίλη Ναθαναήλ (Γιαννιτσά – από τον Αν. Περιφερειακό Έφορο), Αργυρώ Πιστοφίδου (Βέροια – από τον Περιφερειακό Έφορο), Ματθαίο Πιστοφίδη (Βέροια – από τον Εκπρόσωπο της Ένωσης Π. Προσκόπων) και Χρήστο Καναρόπουλο (Κιλκίς – από τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΠ).

Παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης και Αθλητισμού και Εθελοντισμού κ. Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με τους απολογισμούς των Συστημάτων και παρουσιάστηκαν ο Απολογισμός Δράσεων της Περιφέρειας, ο Οικ. Απολογισμός και ο Προγραμματισμός της χρονιάς σε εναρμόνιση με τη Γενική Εφορεία και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των εισηγήσεων για το επικείμενο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέματα: Δυναμικό και σύγχρονο Προσκοπικό Πρόγραμμα και η Οργανωτική Ταυτότητα μιας σύγχρονης Κίνησης. Τις εισηγήσεις παρουσίασε ο Έφορος Διοίκησης Ματθαίος Πιστοφίδης, συντονίζοντας τον διάλογο επί των προτάσεων και των θέσεων ενώ στο Πανελλήνιο Συνέδριο η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας θα εκπροσωπηθεί με 9 Συνέδρους.

Τέλος, η Περιφέρεια παρέθεσε γεύμα στους Συνέδρους στο «Κτήμα των Ευχών», με την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας και τυχερή την Ένωση Π. Προσκόπων Βέροιας.

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.