ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 22 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 78

ΠΡΟΣ :  –    Α.Ο.Π. Ομάδων Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας  

  • A.K.A. Κοινοτήτων Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝ :  – Α.Σ. Συστημάτων Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας  

  – Ε.Κ.Σ. Συστημάτων Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

  – Γενικό Έφορο

  – Έφορο Κλάδου Προσκόπων ΓΕ/ΣΕΠ

  Περιφερειακούς Εφόρους

 ΘΕΜΑ  :  Δράση Ενωμοτιών ΑΘΛΟΣ 

 

Αγαπητοί μου,

Σε εφαρμογή του ετησίου προγράμματος της Περιφερειακής Εφορείας προχωρούμε στην τρίτη διοργάνωση του Τριήμερου Μεγάλου Παιχνιδιού Ενωμοτιών με την επωνυμία ΑΘΛΟΣ .

Η Δράση είναι ένας συνδυασμός Διαδρομής στο ύπαιθρο και μεγάλου παιχνιδιού περιπέτειας . Η δράση φέτος θα διαρκέσει περίπου 36 ώρες (Σάββατο ξημερώματα μέχρι Κυριακή πρωί) και η διαδρομή που θα διανυθεί είναι μεταξύ 30 και 35 χλμ.

Το σενάριο της δράσης ΑΘΛΟΣ είναι ότι οι Ενωμοτίες από την αρχή μέχρι το τέλος της δράσης θα προσπαθούν να ξεφύγουν χωρίς να συλληφθούν από “κακούς” (μεγαλύτερους) και ταυτόχρονα να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία ελέγχου και να λύσουν έναν ή περισσότερους γρίφους που σχετίζονται με το σενάριο του παιχνιδιού . Το σενάριο κάθε χρόνο αλλάζει. Οι ενωμοτίες θα κινούνται μόνες τους χωρίς την συνοδεία αλλά με την εξ αποστάσεως εποπτεία ενηλίκων .

Την Παρασκευή το απόγευμα οι Ενωμοτίες θα συναντηθούν σε κάποιον σταθμό Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κάπου στην κεντρική Μακεδονία . Το Ακριβές σημείο θα ανακοινωθεί την 1η Ιουνίου 2020.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Α. Ενωμοτίες.

 Μπορούν να συμμετέχουν οργανωμένες ενωμοτίες των ομάδων που θα αποτελούνται από 4 έως 8 άτομα. Αυτές μπορεί να είναι οι φυσικές ενωμοτίες, οι Πρότυπες ενωμοτίες ή συνένωση ενωμοτιών από τις ήδη υπάρχουσες. Αυτό αφορά τους αρχηγούς ομάδων. Λόγω του πιθανού μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλες τις ενωμοτίες που θα συμμετέχουν, και ως εκ τούτου δεν ξέρουμε τι μπορούν, και τι δεν μπορούν να κάνουν. Έτσι υπάρχουν μερικές ενδεικτικές  προϋποθέσεις για να συμμετέχει ένας πρόσκοπος ή μια ενωμοτία στην δράση . Καταρχάς πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλες οι ενωμοτίες θα μείνουν ενωμένες σε όλη την δράση χωρίς να διασπαστούν.

Οι Ενωμοτίες θα πρέπει να έχουν:

  • Βασικές γνώσεις χάρτη και πυξίδα.
  • Να είναι σε θέση να οργανώσουν σχετικά εύκολα τη διατροφή τους (π.χ. γκαζάκι, διαιτολόγιο).
  • Να μπορούν να προχωρήσουν 30- 35 χλμ με τα εφόδια τους .
  • Θα πρέπει να μπορούν να στήσουν ένα πρόχειρο κατάλυμα αν χρειαστεί.
  • Και ότι όλοι οι πρόσκοποι έχουν συμμετέχει σε μία προσκοπική κατασκήνωση με την ομάδα τους ή μια δράση ανάλογων απαιτήσεων.

Όλοι οι Πρόσκοποι πρέπει να είναι μεταξύ 11 και 15 ετών , ενώ ο μέσος όρος της ηλικίας μιας ενωμοτίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών.

Β. Κοινότητες

Μπορούν να συμμετέχουν όμιλοι ανιχνευτών 3-4 ατόμων . Οι ανιχνευτές θα αναλάβουν τον ρόλο των κακών . Σε  κάθε όμιλο θα τεθεί επικεφαλής βαθμοφόρος. Η αναλογία κακών – προσκόπων θα είναι 1:5, οπότε γίνετε κατανοητό ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν παρόλα αυτά υπάρχουν ανιχνευτές που θα ήθελαν να βοηθήσουν στην δράση σε άλλο τομέα (εκτός σεναρίου) τότε μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ως επιτελείο και να εμπλακούν σε κάποιον άλλο τομέα, αυτό θα γίνει μόνο και εφόσον καλυφθούν οι θέσεις των κακών.

Γ. Ενήλικες

Στην δράση ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχει και ένας ενήλικας για κάθε ενωμοτία που θα συμμετέχει από κάθε σύστημα, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι βαθμοφόροι, μέλη ΕΚΣ, Παλαιοί Πρόσκοποι και ειδικοί συνεργάτες. Όλοι αυτοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε οποιοδήποτε τομέα θέλουν, αν φυσικά υπάρξουν πολλοί σε έναν τομέα και υπάρξουν κενά σε κάποιον άλλον τότε η δράση αναγκαστικά θα μετακινήσει ενήλικο δυναμικό στον αντίστοιχο τομέα.

Ο ΑΘΛΟΣ ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2020 από σημείο που θα ανακοινωθεί την 1η Ιουνίου πριν την διεξαγωγή της δράσης, κάπου στην Κεντρική Μακεδονία. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες ίσες ευκαιρίες ως προς το άγνωστο της περιοχής . Ενώ το σημείο που θα τελειώσει η δράση θα ανακοινωθεί το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2020 στην σελίδα της δράσης athlos.pekem.gr ή στο facebook ΑΘΛΟΣ ή στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης που θα ανακοινωθεί στην συνέχεια .

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το κόστος συμμετοχής ορίστηκε στα 10 ευρώ κατ άτομο για τις ενωμοτίες και δεν περιλαμβάνει την διατροφή εκτός από το πρωινό της Κυριακής και τα μεταφορικά από και προς την αφετηρία της δράσης ο οποίος θα είναι κάποιος σταθμός ΚΤΕΛ ή ΟΣΕ . Και 10 ευρώ κατ άτομο για τους Ανιχνευτές και τους ενήλικες (παραλαμβάνετε η διατροφή καθόλη την δράση)

Οι ενωμοτίες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της δράσης http://athlos.pekem.gr αφού πρώτα καταβάλουν το αντίστοιχο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΚΣ της ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας. IBAN GR13 0172 2430 0052 4303 3481 665 στην τράπεζα Πειραιώς με την σημείωση ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΟΣ (όνομα ενωμοτίας, ομίλου ή ενήλικα)

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές από μέχρι την 30η Μαΐου 2020 . Οι ενωμοτίες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ενημερωθούν για τον ακριβή τόπο αφετηρίας της δράσης με email την 1η Ιουνίου 2020 στο email του ενωμοτάρχη και του αρχηγού ομάδας .

Οι κοινότητες ανιχνευτών μπορούν να συμμετέχουν με τον ίδιο τρόπο , οι αιτήσεις συμμετοχής όμως θα ανοίξουν την 2η Ιουνίου και θα μείνουν ανοικτές μέχρι να συμπληρωθούν οι αιτήσεις συμμετοχής  .

Αρχηγός της δράσης θα είναι ο Περιφερειακός Έφορος Πιστοφίδης Ματθαίος 6975659779 .

Θα σε δω στον ΑΘΛΟ

 

Έσο Έτοιμος

Ο Περιφερειακός  Έφορος

Ματθαίος Πιστοφίδης

 

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.