Για εμάς τους προσκόπους το επιστέγασμα κάθε προσκοπικής χρόνιας είναι η κατασκήνωση. Για αυτό, το σύστημά μας πραγματοποίησε θερινή κατασκήνωση της Αγέλης Λυκόπουλων και της Ομάδας Προσκόπων στις 29 Ιουλίου 2019 έως τις 4 Αυγούστου 2019 στο προσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο Γρίτσας Λιτοχώρου.

Τα δυο προσκοπικά τμήματα βρέθηκαν στον ίδιο χώρο αλλά με διαφορετικές δραστηριότητες και προγράμματα ανάλογα και προσαρμοσμένα στις ηλικίες των παιδιών των τμημάτων.

Τα Λυκόπουλα και οι Βαθμοφόροι της Αγέλης του συστήματός μας μαζί με λυκόπουλα της 1ης Αγέλης Ηράκλειας Σερρών και της 1ης Αγέλης Έδεσσας, έζησαν μια εβδομάδα ως Λυκοπειρατές αναζητώντας το χαμένο θησαυρό του διάσημου πειρατή Τζακ Σπάρου! Μέσα από γέλια, παιχνίδια, τραγούδια, φοβερές δοκιμασίες και επίσκεψη του μουσείου του Δίον, η αποστολή των παιδιών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού καταφέρανε να βρουν το χαμένο θησαυρό, που δεν ήταν άλλος από τις αξίες και τα ιδανικά που διέπουν τη Προσκοπική Κίνηση. Η Αγέλη επέστρεψε έχοντας αποκτήσει νέες γνώσεις, έχοντας κάνει νέες φιλίες και έχοντας ζήσει αξέχαστες στιγμές. Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για τη νέα Προσκοπική χρονιά με περισσότερα γέλια, περισσότερες περιπέτειες και ακόμα περισσότερο παιχνίδι για ΠΆΝΤΑ – ΠΆΝΤΑ – ΠΆΝΤΑ!


Η Ομάδα Αεροπροσκόπων κατασκήνωσε μαζί με τα παιδιά της 1ης ομάδας Ηράκλειας Σερρών και γρήγορα έγιναν μια παρέα και έδωσαν την υπόσχεση να ξαναβρεθούν. Έστησαν τα αντίσκηνά τους και οργάνωσαν τους ενωμοτιακούς τους χώρους. Μεταμφιέστηκαν σε υπερήρωες με μαγικές δυνάμεις και κατάφεραν να πέτυχουν κάθε βαθμοφόρο με τις νερόμπομπες, να λύσουν μυστήρια στο Πεκίνο και να κυνηγούν φαντάσματα!!! Επισκέφτηκαν το μουσείο του Δίον και τον αρχαιολογικό χώρο, βούτηξαν στα κρυστάλλινα νερά της Αγίας Κόρης στον Όλυμπο, μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους περισσότερους.

Φυσικά δεν έλειψαν οι τσακωμοί αλλά όλα ξεχάστηκαν στην αποχαιρετιστήρια γιορτή, που στήθηκε δίπλα στο κύμα, για τα δυο κορίτσια που αποχωρούν πλέον από την ομάδα και ακολουθούν το ανιχνευτικό μονοπάτι. Γέλια, τραγούδια, δάκρυα όλα μαζί κάτω από τον έναστρο ουρανό…

Στο τραγούδι του αποχαιρετισμού δόθηκε η υπόσχεση ότι θα ξαναβρεθούμε…

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί χωρίς την συμπαράσταση και την υποστήριξη των φίλων του προσκοπισμού.

Αρωγοί για άλλη μια φορά στάθηκαν οι γονείς των παιδιών και τα μέλη της Ε.Κ.Σ. στη πραγματοποίηση της κατασκήνωσής μας.

Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Ρόζα Γιαννούλη η οποία φρόντισε όλοι μας να τρώμε νόστιμα και υγιεινά!

Ευχαριστούμε θερμά τα Φροντιστήρια Μέθοδος, τα Σούπερ Μαρκετ Σκλαβενίτης, τα Σούπερ Μαρκετ Discunt Markt, τους κυρίους Τσαναξιδης Χρήστος, Τσέλιο Σωτήρη και Στεργίου Στέλιο για τη δωρεά φρούτων, την Ιερά Μητρόπολη Έδεσσης Πέλλης και Αλμωπίας, τους παλαιούς προσκόπους Βέροιας και τον κ. Ασβεστά Παύλο για τη δωρεά τροφίμων, τις κυρίες Τογκούρη Κατερίνα, Γιαννούλη Ρόζα, Γιάγκογλου Δήμητρα και Στεργίου Γιούλη για τη παρασκευή κέικ, τους κυρίους Τσέλιο, Δοξόπουλο και Γεωργιάδη για τη μεταφορά υλικού, και τέλος το 5ο Σύστημα προσκόπων Βέροιας για το δανεισμό υλικού.

Αρχηγός Συστήματος

Αργυρώ Πιστοφίδου

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.