Την Κυριακή 12 Μαΐου, το Προσκοπικό Δίκτυο καθώς και βαθμοφόροι του 3ου συστήματος Προσκόπων Βέροιας εκπροσώπησαν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε μία δράση στην οποία ήταν συνδιοργανωτής.

Πρόκειται  για τον 3ο  Διαγωνισμό Ζωγραφικής “Ο ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», που διοργάνωσε ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ».

Ο διαγωνισμός, έλαβε χώρα κατά μήκος της όχθης του Τριποτάμου και στην γέφυρα Καραχμέτ – σε μία πανέμορφη αλλά και αναξιοποίητη περιοχή της πόλης μας -, διεξήχθη σε δύο στάδια.

Κατά το πρώτο στάδιο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία – αλλά και χαρά – να περπατήσουν δίπλα στο ποτάμι, να θαυμάσουν το καταπράσινο τοπίο και τις ¨μυστηριώδεις¨ σπηλιές του καθώς και να αντλήσουν πληροφορίες για την πανίδα και χλωρίδα του ποταμού μέσα από τις πολύ έξυπνα τοποθετημένες κατά μήκος της διαδρομής ταμπέλες.

Οι Πρόσκοποι ήμασταν εκεί ώστε με την εμπειρία μας – αλλά και την ευγένειά μας – να βοηθήσουμε να διεξαχθεί ομαλά η συγκεκριμένη δράση. Τοποθετημένοι σε καίρια σημεία της διαδρομής φροντίσαμε για την ασφαλή και ευχάριστη διέλευση των συμμετεχόντων.

Κατά το δεύτερο στάδιο, οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν στο χαρτί την εικόνα του ποταμού που τους έκανε εντύπωση, κατά την περιήγησή τους.

Ο καιρός κατά την διάρκεια της δράσης ήταν εξαιρετικός και συντέλεσε κι αυτός στο να στεφθεί η διοργάνωση  με επιτυχία.

Ευχαριστούμε τους διαγωνιζόμενους και τους συνοδούς τους για την συμμετοχή, καθώς και τον Σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ» για την άριστη συνεργασία.

Ιωάννης Μπλατσιώτης

Αρχηγός Προσκοπικού Δικτύου 3ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας 

 

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.