Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερήσια εκδρομή της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας (Ε.Π.Π.Β) στο Άγιο Όρος και στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης (τάφος Αγ. Παϊσίου).

Εξήντα τέσσερις εκδρομείς όλων των ηλικιών, μέλη και φίλοι της Ένωσης, συναντηθήκαμε στο πάρκο της Ελιάς νωρίς το πρωί. Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό η διαδρομή μας μέχρι την Ουρανούπολη ήταν φανταστική.

Το ταξίδι διανθίστηκε με προσκοπικά τραγουδάκια συνοδεία μπαγλαμά, ποιηματάκια για τη μητέρα και τη γιορτή της, ανέκδοτα, κεράσματα και ήσυχα παιχνίδια. Μια όμορφη παρέα Προσκόπων (κάθε ηλικίας).

Μετά τη μικρή ανάπαυλα για καφέ στα τοπικά μαγαζιά, επιβιβαστήκαμε στο καράβι της γραμμής για τον ημίπλου του Αγ. Όρους. Θαυμασμός και δέος για όλους με την εικόνα που ξεπρόβαλε μπροστά μας! Για κάποιους ήταν η πρώτη φορά που αντίκριζαν από κοντά τον ιερό αυτό τόπο! Κατάλευκοι γλάροι φτερούγιζαν γύρω μας. Συνοδεία αγγέλων που γέμιζε τον ουρανό.

Καλόγεροι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος επιβιβάστηκαν στο καράβι για να προσκυνήσουμε τα Ιερά Λείψανα Αγίων που φυλάσσονται εκεί. Ο ημίπλους διήρκεσε 3 ώρες περίπου. Λίγος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό ήταν απαραίτητος.

Η εκδρομή μας συνεχίστηκε τις απογευματινές ώρες στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης για προσκύνημα στον τάφο του Αγ.Παϊσίου του Αγιορείτη.

Το πάρκο της Ελιάς μας υποδέχτηκε και πάλι, αυτή τη φορά με τη νύχτα να έχει «πέσει» και τη βροχή να δυναμώνει. Ένα συμβολικό δώρο από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων στις «εορτάζουσες» μητέρες ήταν το αποχαιρετιστήριο για όσους συμμετείχαν.Πνευματικότητα, ζωηρές εικόνες και αδελφική ατμόσφαιρα συνέθεσαν συγκλονιστική εμπειρία και όμορφες αναμνήσεις.

Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο παλαιός Πρόσκοπος Γιάννης Δημόπουλος.

Για την δράση αυτή θα θέλαμε να Ευχαριστούμε τους εξής :

  • Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα
  • Αρτοποιήματα Ρanini ΑΕ, Βούλγαρη Διονύσιο, 1ο χλμ Βέροιας Άμμου
  • Βιβλιοπωλείο Χασιώτη, Μ. Αλεξάνδρου 3, Βέροια
  • Βιβλιοπωλείο «Προμηθέας», Κουμπατή Φανή, Θερμοπυλών 9, Βέροια
  • Λογιστικό γραφείο, Ζησάκος Κώστας, Βενιζέλου 27, Βέροια
  • Χαλβαδοποιία Κανδύλας Στέλιος ΑΕ, Βέροια
  • Σύλλογο καρκινοπαθών «Άγιος Παρθένιος»
  • Ανώνυμο Πρόσκοπο
  • Τα ΜΜΕ της πόλης μας

Καλή αντάμωση… στην επόμενη δράση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας!

Δελτίο Τύπου Ένωσης Παλαιών Προσκοπων Βέροιας

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.