Με συνέπεια Λόγων και Πράξεων , ολοκληρώθηκαν οι Επετειακές Εκδηλώσεις των 100 Χρονών των Πρόσκοπων Βέροιας με την κοινή κοπή πίτας όλων των Συστημάτων και της Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Βέροιας για πρώτη φορά στα χρονικά στο Παυλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Μ.Βεροιας – Ναούσης και Καμπανίας.

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί ανάμεσα σε πολλές για τα 100 Χρόνια του Προσκοπισμού της Βέροιας όπως είχαν ανακοινωθεί στην συνέντευξη Τύπου τις 6 Ιουνίου 2018.

 

Στην κατάμεστη αίθουσα από λυκόπουλα, προσκόπους, ανιχνευτές, γονείς , μέλη ΕΚΣ, παλαιούς προσκόπους , φίλους ,και χορηγούς της Προσκοπικής Κίνησης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βοργιαζιδης Κων/νος , η Νομαρχιακοί  Σύμβουλοι κ. Νίκη Καρατζιούλα , κ.Τεληγιαννίδης Θεόφιλος ,  ο Αντιδήμαρχος κ.Ασλάνογλου Στέλιος .

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ.Σωτήρης Τσέλιος αναφέροντας χαρακτηριστικά στον λόγο του ότι : «Είναι δύσκολο στους καιρούς που ζούμε να βρούμε Οργανισμούς με τόση μακροβιότητα και ταυτόχρονα συνέπεια σε Αρχές και Άξιες».

Στην συνεχεία παρουσιαστήκαν σε θεματικά βίντεο οι δραστηριότητες των κλάδων : Λυκόπουλων (παιδιά 7-11 ετών) Πρόσκοπων (παιδιά 12- 15 ετων) Ανιχνευτών (παιδιά 15-18 ετων) διανθισμένα από Προσκοπικά τραγούδια. Πρωτότυπη πινελιά στο πρόγραμμα το βίντεο – αφιέρωμα στους Βαθμοφόρους αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την συμβολή τους στην διαπαιδαγώγηση των νέων. Ευχάριστες αναμνήσεις και μια κρυφή ικανοποίηση ότι τόσοι λίγοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τόσα πολλά άφησε το βίντεο-παρουσίαση για τις έξι Επετειακές Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο .

Κατά την κοπή της βασιλόπιτας οι τρεις Αρχηγοί Συστημάτων κα.Αργυρώ Πιστοφίδου , κ. Ανέστης Παντελίδης και κ.Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους , καθώς και ο νέος Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ.Νίκος Ουσουλτζόγλου ευχήθηκαν στους παρευρισκόμενους καλή Προσκοπική Χρονιά και επίσης δόθηκαν ευχαριστήρια τους προς όλους όσους στήριξαν το κατά το προηγούμενο έτος.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάδειξη των τυχερών τους της Βασιλόπιτάς μας οι οποίοι ήτανε 6 μέλη μας στα οποία δόθηκαν αναμνηστικά δώρα καθώς επίσης τυχερό τμήμα αναδείχθηκε η Κοινότητα Ανιχνευτών Βέροιας. Αναμνηστική πλακέτα ευχαριστιών δόθηκε στον χορηγό κ. για την χορηγία φρούτων και λαχανικών προς τις θερινές κατασκηνώσεις. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται : στην Ιερά Μητρόπολη της Βέροιας για την παραχώρηση του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου και στο αρτοποιείο Χοντραντώνη για την χορηγία της βασιλόπιτας και την παροχή μεγάλης έκπτωσης στα αρτοποιήματα .

 

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

 

 

 

 

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.