Βέροια  9 Δεκεμβρίου  2016

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΣ : – Α.Ο.Π. Ομάδων Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝ :  – Α.Σ. Συστημάτων Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας – Ε.Κ.Σ. Συστημάτων Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

ΘΕΜΑ  :  Δράση Ενωμοτιών ΑΘΛΟΣ

 

Αγαπητοί μου,

Σε εφαρμογή του ετησίου προγράμματος της Περιφερειακής Εφορείας προχωρούμε στην διοργάνωση του Τριήμερου Μεγάλου Παιχνιδιού Ενωμοτιών με την επωνυμία ΑΘΛΟΣ .

Η Δράση είναι ένας συνδυασμός Πορείας και Βραδινού παιχνιδιού περιπέτειας . Η δράση διαρκεί περίπου 40 ώρες (Παρασκευή απόγευμα μέχρι Κυριακή πρωί) και η διαδρομή που θα διανυθεί είναι μεταξύ 20 και 25 χλμ. Το σενάριο του ΑΘΛΟΥ είναι ότι οι Ενωμοτίες από την αρχή μέχρι το τέλος της δράσης θα προσπαθούν να ξεφύγουν χωρίς να συλληφθούν από “κακούς” (μεγαλύτερους) και ταυτόχρονα να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία ελέγχου και να λύσουν έναν ή περισσότερους γρίφους που σχετίζονται με το σενάριο του παιχνιδιού . Το σενάριο κάθε χρόνο αλλάζει. Οι ενωμοτίες θα κινούνται μόνες τους χωρίς την συνοδεία ενήλικα.

Την Παρασκευή αργά το βράδυ οι Ενωμοτίες θα ξεκουραστούν σε συγκεκριμένο σημείο, ενώ για ολόκληρη την δράση πρέπει να έχουν αποφασίσει τι θα έχουν να φάνε . (Το φαγητό δεν τους το παρέχουμε.)  Την Κυριακή το πρωί θα τους παρέχουμε πλούσιο πρωινό.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα κερδίσουν μια μεγάλη εμπειρία, και σκοπός είναι η δράση ΑΘΛΟΣ να  καθιερωθεί σε ετήσια βάση και να γίνει θεσμός.
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Α. Ενωμοτίες.

Μπορούν να συμμετέχουν οργανωμένες ενωμοτίες των ομάδων που θα αποτελούνται από 4 έως 8 άτομα. Αυτές μπορεί να είναι οι φυσικές ενωμοτίες , οι Πρότυπες ενωμοτίες ή συνένωση ενωμοτιών από τις ήδη υπάρχοντες. Αυτό αφορά τους αρχηγούς ομάδων. Λόγω του πιθανού μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όλες τις ενωμοτίες που θα συμμετέχουν , και ως εκ τούτου δεν ξέρουμε τι μπορούν, και τι δεν μπορούν να κάνουν. Έτσι έχουμε μερικές απλές προϋποθέσεις για να συμμετέχει ένας πρόσκοπος ή μια ενωμοτία στην δράση . Καταρχάς πρέπει να ξέρουμε ότι όλες οι ενωμοτίες είναι σε θέση να κατανοήσουν ένα μήνυμα και να μείνουν ενωμένες σε όλη την δράση χωρίς να διασπαστούν.

Οι Ενωμοτίες θα πρέπει να έχουν:

  • Βασικές γνώσεις χάρτη και πυξίδα.
  • Να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν σχετικά εύκολα τη διατροφή τους (π.χ. γκαζάκι, διαιτολόγιο).
  • Να μπορούν να προχωρήσουν 20- 25 χλμ με τα εφόδια τους .
  • Θα πρέπει να μπορούν να στήσουν ένα πρόχειρο κατάλυμα .
  • Όλοι οι πρόσκοποι να έχουν συμμετέχει σε μία προσκοπική κατασκήνωση με την ομάδα τους ή τετραήμερη δράση με αντίσκηνα.
  • Όλοι οι Πρόσκοποι πρέπει να είναι μεταξύ 11 και 15 ετών , ενώ ο μέσος όρος της ηλικίας μιας ενωμοτίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών.

Β. Κοινότητες

Μπορούν να συμμετέχουν όμιλοι ανιχνευτών 3-4 ατόμων . Οι ανιχνευτές θα αναλάβουν τον ρόλο των κακών . Σε κάθε όμιλο θα τεθεί επικεφαλής βαθμοφόρος. Η αναλογία κακών – προσκόπων θα είναι 1:5 , οπότε γίνετε κατανοητό ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν παρόλα αυτά υπάρχουν ανιχνευτές που θα ήθελαν να βοηθήσουν στην δράση σε άλλο τομέα (εκτός σεναρίου) τότε μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ως επιτελείο και να εμπλακούν σε κάποιον άλλο τομέα.

Γ. Ενήλικες

Στην δράση ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχει και ένας ενήλικας για κάθε ενωμοτία που θα συμμετέχει από κάθε σύστημα , ενώ μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι βαθμοφόροι , μέλη ΕΚΣ, Παλαιοί Πρόσκοποι και ειδικοί συνεργάτες. Όλοι αυτοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε οποιοδήποτε τομέα θέλουν , αν φυσικά υπάρξουν πολλοί σε έναν τομέα και υπάρξουν κενά σε κάποιον άλλον τότε η δράση αναγκαστικά θα μετακινήσει ενήλικο δυναμικό στον αντίστοιχο τομέα.

Ο ΑΘΛΟΣ ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2017 από σημείο που θα ανακοινωθεί ένα μήνα πριν την διεξαγωγή της δράσης, κάπου στην Κεντρική Μακεδονία. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι για να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες ίσες ευκαιρίες ως προς το άγνωστο της περιοχής . Ενώ το σημείο που θα τελειώσει  η δράση θα ανακοινωθεί το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου στην σελίδα της δράσης athlos.pekem.gr ή στο fecebook στην σελίδα ΑΘΛΟΣ ή στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης που θα ανακοινωθεί στην συνέχεια .

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το κόστος συμμετοχής ορίστηκε στα 15 ευρώ κατ άτομο για τις ενωμοτίες και δεν περιλαμβάνει την διατροφή και τα μεταφορικά από και προς την αφετηρία της δράσης ο οποίος θα είναι κάποιος σταθμός ΚΤΕΛ ή ΟΣΕ . Και 10 ευρώ κατ άτομο για τους Ανιχνευτές και τους ενήλικες (παραλαμβάνετε η διατροφή καθόλη την δράση)

Οι ενωμοτίες που θα συμμετέχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της δράσης http://athlos.pekem.gr αφού πρώτα καταβάλουν το αντίστοιχο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΚΣ της ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας. IBAN GR13 0172 2430 0052 4303 3481 665 τράπεζα  Πειραιώς.

Οι συμμετοχές θα είναι ανοιχτές από την 1η Μαρτίου μέχρι την 30η Μαΐου 2017 . Οι ενωμοτίες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ενημερωθούν για τον ακριβή τόπο αφετηρίας της δράσης με email την 1η Ιουνίου 2017 στο email του ενωμοτάρχη .

Οι κοινότητες ανιχνευτών μπορούν να συμμετέχουν με τον ίδιο τρόπο , οι αιτήσεις συμμετοχής όμως θα ανοίξουν την 1η Μαίου.

Τα διακριτικά ΑΘΛΟΣ και σε ποιον θα απονεμηθούν .

Το Μπλε διακριτικό θα απονεμηθεί σε όλες τις ενωμοτίες και τους προσκόπους που συμμετείχαν.

Το Λευκό διακριτικό ΑΘΛΟΣ θα δοθεί στους προσκόπους και τις ενωμοτίες που θα ολοκληρώσουν την δράση και θα φτάσουν στο τέλος την Κυριακή το πρωί πριν τις 04:00.

Το κίτρινο διακριτικό ΑΘΛΟΣ θα δοθεί στους Ανιχνευτές και τους ενήλικες οι οποίοι θα βοηθήσουν τους προσκόπους στην δράση ΑΘΛΟΣ , είτε ως “κακοί”, οδηγοί, ή βοηθοί.

Το μαύρο διακριτικό θα δοθεί στις λίγες ενωμοτίες που θα ξεφύγουν κατά την δράση από τους ληστές , θα περάσουν από όλα τα σημεία ελέγχου και θα φτάσουν στο τέλος την Κυριακή το πρωί πριν τις. 4:00.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Περιμετρικά της δράσης θα κινείται το προσωπικό της ασφάλειας της δράσης το οποίο αποτελείται από έμπειρους βαθμοφόρους και ειδικούς συνεργάτες (γιατρούς , νοσηλευτές, ορειβάτες) και οι οποίοι θα επεμβαίνουν όπου και όταν χρειαστεί ανάγκη.

Αρχηγός της δράσης θα είναι ο Περιφερειακός Έφορος Πιστοφίδης Ματθαίος, 6931431711. pekem@sep.org.gr

Καλή αντάμωση στον ΑΘΛΟ

Έσο Έτοιμος
Περιφερειακός  Έφορος
Ματθαίος Πιστοφίδης

You may also like

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.