Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στο Προσκοπικό  Κέντρο Καστανιάς η διήμερη εκδρομή που είχε προγραμματιστεί από την 2η , η 5η και η 7η Aγέλη Lυκοπούλων το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου 2011.

Στο διήμερο αυτό το οποίο είναι μέσα στην καρδιά της άνοιξης τα παιδιά εκτός από νέες γνώσεις,  εμπειρίες αλλά και νέους φίλους,  απέκτησαν και εικόνες απείρου κάλους μιας και η φύση στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς Βερμίου έχει κάθε εποχή την ομορφιά της.

Εντύπωση επίσης έκανε στα παιδιά το αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται σε μικρή απόσταση από τις εγκαταστάσεις του κέντρου.

Είναι βέβαιο ότι η προσκοπική εκδρομή και ειδικά η εκδρομή με διανυκτέρευση , αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για το παιδί. Σημαντικότατο είναι η σωματική εκτόνωση του παιδιού από το ασφυκτικό περίγυρο της πόλης , η ζωή στον καθαρό αέρα , στην γεμάτη υγεία και ζωντάνια φύση . Αλλά πλεονεκτήματα των Προσκοπικών εκδρομών είναι η ομαδική ζωή , η παρέα με τους συνομήλικους τους σε ένα χαρούμενο και εύθυμο περιβάλλον και φυσικά οι πρωτότυπες μορφές παιχνιδιού που εύκολα δεν μπορεί να βρει το παιδί ούτε στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις της Αγέλης του.

Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο Αρχηγός της 5ης Αγέλης Στεργιόπουλος Χρήστος με Υπαρχηγούς τον  Αρχηγό της 7ης  Αγέλης λυκοπούλων,  Στεργιοπουλο  Άκη και την Αρχηγό 2ης Αγέλης λυκοπούλων Αναγνώστου Σοφία  με βαθμοφόρους τους : Μπερντέ Θοδωρή, Κουκόλη Δανάη, Βέτα Τσεκούρα,  Τάσος Γεωργίου και βοηθούς ανιχνευτές.

Όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού ξανά για κατασκήνωση  των λυκοπούλων όπου θα γίνει τους θερινούς μήνες.

  • Φωτογραφίες από την εκδρομή αλλά και από τις εγκαταστάσεις και την φύση στον Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς  στη διεύθυνση της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ημαθίας στο Flickr: http://www.flickr.com/photos/imathiascouts .
  • Πληροφορίες για το Προσκοπικό Κατασκηνωτικό Κέντρο Καστανιάς μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http:/www.kastaniacamp.gr

 

You may also like