Η μεγαλύτερη παρέα εθελοντών σε όλο τον κόσμο γιορτάζει 110 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Το 2020 συμπληρώθηκαν τα πρώτα 110 χρόνια δράσης Ελληνικού Προσκοπισμού. 110 χρόνια Ιστορίας που ζήσαμε και μεγαλώσαμε μαζί με το παιδί προσφέροντας του παιχνίδι, περιπέτεια, δράση, ομαδικότητα, υπευθυνότητα και όλα αυτά μέσα στο πιο κατάλληλο περιβάλλον ανάπτυξης του, τη φύση. Παράλληλα γράψαμε μαζί του σελίδες ιστορίας, αυταπάρνησης, θυσίας, αλλά και συνεχούς προσφοράς προς την κοινωνία.
Oι ενήλικοι εθελοντές του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αποτελούν την ψυχή του, είναι αυτοί που κάθε εβδομάδα προσφέρουν στους νέους ευκαιρίες για δράση, ανάπτυξη, μάθηση και χαρά. Αυτό που κάνει το έργο τους πραγματικά μοναδικό είναι το κέφι και η διάθεση για προσφορά.
Το ΣΕΠ παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης που συντονίζεται από την Εφορεία Εκπαίδευσης και το Συμβούλιο Εκπαίδευσης.

  • σχεδιάζει και υλοποιεί όλες τις απαραίτητες εκπαιδεύσεις, εκπαιδευτικές συναντήσεις και επιμορφωτικές δραστηριότητες του ΣΕΠ.
  • Επιμελείται την έκδοση και διακίνηση του εκπαιδευτικού και υποστηρικτικού υλικού για την κάθε εκπαίδευση.
  • επιτελεί το έργο της προετοιμασίας, εκπαίδευσης, επιλογής και αξιολόγησης Στελεχών που θα συνδράμουν στο εκπαιδευτικό έργο έχοντας τον ρόλο του εκπαιδευτή ή του προσωπικού συμβούλου εκπαιδευτή.

Είσαι νέος-ενήλικας και θέλεις να ασχοληθείς με τον Προσκοπισμό?   Είτε ήσουν παλαιότερα λυκόπουλο ή πρόσκοπος είτε όχι, η αγκαλιά της Περιφερειακής Εφορείας είναι ανοιχτή για όλους. Έλα να ενημερωθείς για την Προσκοπική ιδέα. Έλα κι εσύ στη μεγαλύτερη παγκόσμια παρέα!